KGYD Autószerviz és kereskedés
- Verdák

Gépjármű karbantartás

Mi az amire feltétlen oda kell figyelnünk autótulajdonosként?

Autótulajként nagy valószínűséggel fontosnak tartjuk gépjárművünk állapotát. Ahhoz hogy az autót minél kevesebbszer kelljen szervizbe vinnünk rengeteg mindennel hozzájárulhatunk. Íme néhány jó tanács illetve autóápolási trükk ahhoz hogy gépjárművünk minél tovább megőrizze állapotát.

Megfelelő tárolás

Rendkívül fontos hogy az autót megfelelően tároljuk. A legnagyobb kárt általában az időjárás teszi a gépjárművekben. Pontosan elég ha az út folyamán ki van téve az UV sugárzásnak, esőnek vagy épp jégnek. Legalább akkor ne legyen ha épp nincs használatban az autó. Autónknak szüksége van egy száraz védett helyre ahová beállhatunk vele. Rengeteg féle garázs létezik. Bizonyára találunk olyat amely megfelelő lesz számunkra. A legolcsóbb megoldások egyike a mobilgarázs melyet már akár 100 ezer forintért is meglehet vásárolni. Ezeket a garázsokat kész elemekből állítják össze általában kevesebb mint fél óra alatt. Nekünk csupán a garázshoz szükséges alapról kell gondoskodnunk. Az alapot többféleképpen is elkészíthetjük. A lehető legjobb ha egy teljes méretű beton placcot készítünk, de elég lehet az is ha csak betonkockákat rakunk a sarkok alá. Ha nincs lehetőségünk garázsban tárolni az autót akkor legalább egy ponyvával fedjük le. Ugyan sokan ellenzik és azt állítják hogy berohad alatta az autó, biztosak lehetünk benne  hogy   jobb a semminél.

Otthoni szervizelés

Néhány dolgot mi magunk is elvégezhetünk az autónkon. Természetesen bízhatjuk ezt profikra is, KGYD Autószerviz és kereskedés például remek választás ha nem akarunk mi magunk bajlódni ezekkel a dolgokkal Ha mégis akkor például a kerék és olajcserem két olyat dolgok amelyet mi magunk is megtudunk csinálni. Régebben a jogosítvány megszerzéséhez szükséges is volt megtanulni hogyan kell kereket cserélni. Manapság már sajnos nem, pedig hasznos lenne minden újdonsült vezetőnek. Az első defekt után jön rá az ember hogy milyen jó lenne ha tudná hogy kell kicserélni a kereket.