kutyatáp
- Háziállat

Kutyatáp minőség alapján: honnan tudhatod, hogy jó?

A kutyatápok tucatjával várják a gazdikat a boltok polcain, és egyik-másik jobbnál jobb dolgokat ígér. Gyönyörű szőrzet, erős csontozat, kiegyensúlyozott kiskedvenc és még sorolhatnánk. A kérdés csak az, hogy vajon tényleg ilyen jó a kutyatápok többsége? Cikkünkből te is megismerheted a prémium minőségű kutyatápok ismérveit!

Kutyatáp: honnan tudhatom, hogy jó minőségű?

Ez a legnehezebb kérdés, amit egy gazdi feltehet, amikor elindul eleséget vásárolni kedvencének. A kutyatáp minősége igen sokmindentől függ, de van néhány szempont, amely alapján még a friss és laikus gazdik is ki tudják választani kedvencüknek a jobb termékeket:

  • Legyen magas a hústartalma: ez az első és legfontosabb szempont, amit figyelembe kell venni a kutyatáp kiválasztásánál. A jó minőségű tápok körülbelül 60-80 százalékban tartalmaznak húst, legyen szó csirkéről, borjúról vagy vadhúsról.
  • A táp színe: a jó kutyatáp színe a magas hústartalomtól sötétbarna és viszonylag tömör. A kekszes, világos színű eledelek általában rengeteg adalékanyagot tartalmaznak, és elfogyasztása után a bélsár minősége sem olyan, mint amit a gazdik egy egészséges kutyától várnának.
  • A márka: nem utolsó sorba a kezdő kutyások is biztosan hallottak már rémtörténeteket bizonyos márkákról. Több olyan brand is van, akik csak hirdetik, hogy teljes értékű kutyaeledelt kínálnak, de termékeik húst például csak nyomokban tartalmaznak. Ezeket a tápokat érdemes kizárni a listából.

PLATINUM kutyatáp: miért válaszd a PLATINUM Naturalt?

A PLATINUM Natural az egyik kiemelkedő a prémium kutyatápok piacán. A márka nemcsak száraz, hanem nedves eledeleket, jutalomfalatokat és még kisállat ápolási szereket is árul kutyásoknak. Arról híresek, hogy tápjaik minimum 73 százalék friss húsból készülnek. Nedves eledeleikben a hústartalom magasabb, mint 80 százalék. Emellett pedig rengeteg más hasznos alapanyagot is felhasználnak az eledelek készítésekor, például zöldségeket, gyümölcsöket, gluténmentes szénhidrátokat, vitaminokat, ásványi anyagokat és még hidegen sajtolt olajokat is.