kárpit anyag stílusa
- Otthon, Trend

Milyen a tökéletes kárpit anyag?

Otthonunk berendezése sarkalatos pont, hiszen csak akkor érezhetjük otthon magunkat igazán, ha olyan környezetben vagyunk, ami igazán a miénk. Ebben nemcsak a falak színe játszik szerepet. A bútorok kinézete, a drapériák, és még olyan apróságok is, mint a kárpit anyaga a kanapénkon. Cikkünkben rövid betekintést nyújtunk a lakberendezési tudnivalókba: azaz, hogy miként alakíthatod ki igazán egyedivé saját enteriőröd.

Mennyit számítanak a bútorok és például a kárpit?

A bútorok töltik meg élettel otthonunkat. Az antik olvasó fotel, amelyet még nagyszüleink készítetttek az ő első otthonukba, a letisztul könyvespolc, amit egy téli délutánon választottunk az IKEA-ban, vagy a kényelmes kanapé, ahonnan a Netflixet daráljuk hétvégente. Bátran kimondhatjuk tehát, hogy talán a bútorok számítanak a legtöbbet, amikor lakberendezésről beszélünk.

Nem kell túl komolyan elmélyedni a belsőépítészetben ahhoz, hogy tudjuk, ezen kívül a bútorok kinézete is igen sokat nyom a latba. Ha a skandináv dizájnt szeretjük, akkor fából és fehérből készült bútorokat fogunk választani. Ha a luxus hangulatot akarjuk erősíteni, akkor olyan alapanyagokból készíttetjük el egyedi gyártású fotelünket, amit máshol biztosan nem találunk meg. Itt bővebben is olvashatsz például a különböző kárpit anyagok jelentőségéről: https://www.aranyfotel.hu/karpitozas

Hogyan találjam meg a saját stílusom?

Először is, semmi baj nincs azzal, ha valaki keveri a különféle lakberendezési stílusokat, ha azok közel állnak egymáshoz. A minimalizmus és a skandináv lakásdekor például szinte el sem választhatók egymástól. Ugyanígy a vintage és a skandináv stílus is megférnek egymás mellett.

Ebben a témában is érdemes rendszeresen olvasgatni, és ha megtetszik egy irányzat, akkor alaposabban is utánajárni, hogy milyen berendezési tárgyakkal tehetjük még hangsúlyosabbá a hatást. Tudtad, hogy például a világítás is sokat számít? Vagy, hogy a függöny is legalább annyira fontos, mint a díszpárnák a kanapédon? Ha nem, akkor irány az Arany Fotel blogja, ahol rengeteg hasznos írást találhatsz lakberendezési témában.