hangedli
- Gasztro

Mindent a felszolgálók munkaruházatáról

Egy éttermi felszolgálónak, pincérnek minden nap a lehető legjobb formáját kell nyújtania. Feladatuk nem más, mint a vendégekkel történő kommunikáció, ami alapján akár az egész étteremről véleményt tudnak alkotni. Éppen ezért a pincérek személyisége és szaktudása mellett a megjelenésük is kifejezetten fontos. A megjelenéssel kapcsolatosan viszont van még egy dolog, amit nem szabad elfelejtenünk, az pedig nem más, mint a biztonság, kényelem és munkavédelem. Ezek a megfelelő munkaruházatot jelenti. Tehát nem elég csak elegánsnak lenni (természetesen a lazább stílusú és arculatú éttermeknél nem követelmény az elegancia), de mindezt úgy kell kivitelezni, hogy egy teljes műszakot biztonságosan és maximális erőbedobással el lehessen végezni.

 

Miből áll egy pincér munkaruházata?

Alapvetően egyszerű ruházatról van szó a pincérek esetén is. Megkülönböztetünk:

  • felszolgáló pólókat,
  • blúzokat, ingeket,
  • mellényeket,
  • nadrágokat,
  • kötényeket,
  • dzsekiket,
  • cipőket,
  • egyéb kellékeket.

Mindegyik esetében fő szempontnak kell lennie a kényelemnek, hiszen a pincérek munkája nem éppen nyugalmas és mozgásmentes. Ahogy már említettem a munkavédelem is fontos. Például egy alkalmatlan cipő térd, vagy egyéb fájdalmakhoz tud vezetni hosszú távon. Egy megfelelő kötény nélkül pedig az olajos és zsíros foltok nem csak a ruhában tehetnek kárt, de meg is égethetik az éppen munkáját végző pincért. Az ilyen dolgok miatt nem szabad félvállról venni a jó és minőségi ruházat kiválasztását, hiszen ez nem csak a viselőjét, de az egész étterem érdekeit szolgálja.

A másik fő szempont pedig a dizájn. Az étterem arculatához illő alap darabok nélkülözhetetlenek, de különböző kellékekkel fel fel is tudjuk dobni a ruházatot úgy, hogy még hasznát is veszik a pincérek munka közben. Ilyen tud lenni például egy kötény, egy brifkó vagy hangedli. Az utóbbiról sokan valószínű nem tudják, hogy mit jelent. A hangedli az nem más, mint egy törlőkendő, amit a pincér mindig magánál hord, például: https://www.gasztro-palazzo.hu/konyha/torlokendok/

 

Hol szerezheted be mindezt?

A Gasztro Palazzo vendéglátóipari nagykereskedésének webáruháza tökéletes hely azoknak, akik mindezt egy helyen szeretnék beszerezni. A legminőségibb német termékeket forgalmazzák, így tartósságuk és stílusuk megkérdőjelezhetetlen.