tároló rekesz
- Technológia

Mire figyeljünk ha jól működő raktárat szeretnénk

Egy jól működő raktárnak számos ismérve van. Nézzük mi az amire érdemes mire odafigyelni ha azt szeretnénk hogy raktárunk hatékony legyen

Minőségi tárolóegységek

A minőségi tárolóegységek jelentősége megkérdőjelezhetetlen. A különböző szállítási és raktározási folyamatokhoz egyértelmű hogy szükség van tárolóegységekre viszont az a legkevésbé sem mindegy hogy milyet választunk. Sajnos elég sok gyenge minőségű tárolóeszközhöz lehet hozzájutni a piacon. Mi törekedjünk a minőségre, nézzünk jól körül a piacon. Tároló rekesz  vásárláshoz rengeteg webshop áll rendelkezésünkre, ezért nem a legkönnyebb választani. Én személy szerint a Schoeller Allibert vállalkozást ajánlanám. Tárolóeszközeik minősége megkérdőjelezhetetlen a piacon.

Raktár méretének jelentősége

Rendkívül lényeges hogy legyen elég rendelkezésre álló helyünk. Sajnos sok vállalkozás nem bővíti időben a raktárát ezért a benne tárolt árucikkek nem férnek el normálisan. Ennek a következménye egy átláthatatlan káosz melynek rengeteg negatív hozadéka lehet a vállalatra. Ahogy nagyobb helyre van szükségünk a raktárban, azonnal ismerjük ezt fel, és kezdjünk el gondolkozni a bővítésen vagy más megoldásokon. Például egy polcrendszer is jó megoldás lehet.

Targoncák, egyéb gépek beszerzése

Ahhoz hogy könnyedén lehessen mozgatni a különböző árucikkeket a raktáron belül biztosan szükségünk lesz különböző gépekre. A mozgatásra használt gépek közül a leggyakrabban a targoncákat és kézi békákat szokták használni.

Targonca

Targonca nélkül szinte biztosan nem fog hatékonyan működni a raktárunk. A gyors árumozgatáshoz nélkülözhetetlen a gép beszerzése. Ezzel a géppel könnyedén pakolhatunk emelhetünk szállíthatunk. Természetesen nem mindenki hiszen csak jogosítvánnyal használható a gép. Vezetői engedély nélkül soha ne engedjük a használatot, hiszen az rendkívül balesetveszélyes

Kézi békák

A kézi békák szintén nagyon népszerű eszközök a raktáron belüli pakoláshoz. Segítségükkel bárki bármilyen engedély nélkül szállíthat termékeket. Nagyobb súlyhoz természetesen targoncára lesz szükség plusz emelni sem lehet ezzel a géppel. Egyik legnagyobb előnye hogy bárki használhatja.