Műanyag láda a Schoellertől
- Technológia

Műanyag láda a Schoellertől: hogy lehet környezetbarát?

A műanyagról mindenkinek az a benyomása, hogy nagymértékben károsítja a környezetet. Ez az állítás nincs is túl messze az igazságtól, hiszen rengeteg egyszer használatos tárgyunk készül műanyagból, amit el is dobunk néhány perc után. Gondoljunk csak a zacskóra, amibe a pékségben szedjük a kakaós csigát vagy a szívószálakra. Ugyan utóbbit elég sok helyen kivonták már a forgalomból, és éttermekben is pl. kukorickeményítőből készült verziókat lehet kapni. De van még egy olyan kategória, amire ennél sokkal ritkábban gondolunk, pontosabban egy iparág. Ez pedig a logisztika, ahol igenis sok egyszer használatos máanyag szemét termelődik percről percre.

Műanyag láda a Schoellertől: hogy lehet újrahasznosítani?

Van egy holland gyökerű vállalat, a Schoeller Allibert, akik visszaforgó csomagolásrendszereket azaz RTP csomagolás fajtákat gyártanak. Már több mint 50 éve ezzel foglalkozik a vállalat. Jelentős K+P tevékenységüknek köszönhetően olyan ládákat, konténereket és rekeszeket képesek gyártani, melyek igen alacsony energiabefektetéssel újra is hasznosíthatók.

Minden műanyag láda a Schoellertől újrahasznosítható, még azok is, amelyeket olyan kényes ipari területekről visznek vissza az ügyfelek, mint például az élelmiszeripar. Alapos tisztítás után össze lehet őket aprítani és szárítani. Majd beolvasztani, utána pedig készülhetnek is belőle az új termékek. Így valójában zero waste módon lehet új és jó minőségű logisztikai tárolókat előállítani.

Műanyag láda a Schoellertől

A Schoeller termékkínálata

A Schoeller felhozatalában megtalálhatók IBC ládák, konténerek, tartályok, rekeszek és olyan innovatív termékek is, mint palachordozók. Összesen több mint öt féle ipari területre gyártják termékeiket. Köztük a mezőgazdaság, autógyártás, repülőgép gyártás, élelmiszer előállítás, italgyártás és a pooling szolgáltatások is köztük vannak.

Még olyan tanúsítványuk is létezik, amellyel a húsos ládákat is újra tudják hasznosítani. Ráadásul prémium termékeiknek köszönhetően nem kell olyan extra csomagolás fajtákat használniuk, mint a hungarocel golyók, frissen tartó fóliák, ragasztók vagy elválasztó rendszerek.