- Világítás és épületdíszítés

Ön ismeri az épület bontási árakat?

Aki napjainkban családi ház építésbe vagy épületbontásba fog, annak bizony fel kell kötnie a gatyáját. Az építőipari árak ugyanis nem túl kezesek mostanában a megbízókhoz. Sajnos a nagyfokú munkaerőhiány miatt a generálkivitelezők és a kőművesek hajlamosak túlárazni a szolgáltatásaikat. Ön vajon mennyire ismeri az épület bontási árakat?

Mi határozza meg az épület bontási árakat?

Nos, elsosorban az épület minősége. Egy szerkezetében stabil házat sokkal biztonságosabb lebontani, mint egy omladozó, elhasználódottat. A bontási munkálatok az építőipar legveszélyesebbjei közé tartoznak, ezért is lehetnek óriási különbségek az egyes bontási árak között.

A szakszerű épületbontást ezért is kell busásan megfizetni, hiszen a szakemberek megmentik az anyagokat is, melyek akár a következő épület felhúzása során még hasznosak is lehetnek. Ráadásul gyakran még a sittet is elszállítják a vállalkozók, így az utolsó törmelékszemig megtisztítják a területet.

épület bontási árakat

Na és mi a helyzet a házépítéssel?

Sajnos, ha valaki nulláról szeretné felhúzni álmai otthonát, még akkor is rengeteg pénzt ki kell fizetni, ha esetleg ismerős szakemberekhez tud fordulni és van némi alapanyaga, amit már nem kell beszerezni. Persze, egy saját építésű ház több generációt is kiszolgál, azonban ha Ön az, aki a gyerekeit és unokáit egy ilyen friss épületben szeretné felnevelni, akkor nem választott könnyű utat.

Ráadásul egy ház felépítése rengeteg időbe is telik. Egy kisebb, 60-80 négyzetméter alapterületű házat is hosszú hónapokba telik felépíteni, hát még ha 100 nm2 fölött határozzuk meg a szükséges nagyságot. Ezért azt javasoljuk, hogy ha belefog a bontás után a telken építkezésbe is, akkor alapos felkészülés után érdemes csak belevágni a folyamatba.

Kit ajánlunk mi?

A Budapest környéki generálkivitelezők rengetegen vannak, de minőségi munkát korrekt áron csak kevesen végeznek. Köztük a fenti linken is megtalálható Lukács-General az egyik, akiket bátran javaslunk olvasóinknak. Oldalukon referenciamunkáik is megtekinthetők.